Termékleírás
Passiperduti
Sicilia Doc Grillo
- Szőlő:
Grillo - Termelési terület:
Contessa Entellina birtok és környező területek, Délnyugat-Szicília - Érlelés:
Három hónapig tartályban , majd legalább három hónapig palackban érlelve - Analitikai adatok:
Alkohol: 13.61 – Teljes savasság: 5.4 – pH: 3.25
Tökéletes kifinomult előételekkel, nyers hallal, kagylófélékkel, vegetáriánus ételekkel és fehérhússal párosítva.
A Passiperduti élénk szalmaszínű, szicíliai fehérbor zöldes árnyalatokkal. Illatában testes és mély, levendula és seprűzanót virágos jegyeivel; továbbá trópusi gyümölcsös és citrusos jegyek gazdagítják (lime és kandírozott citrom).
Jó felépítésű, ízletes, ásványos és tartós ízű; komplexitással és eleganciával jelölt bor.
Termőterület:
Nyugat-Szicília szívében – Contessa Entellina dombjaival körülvéve, 200 és 500 m tengerszint feletti magasság között – fekszik a szőlőültetvény, ahonnan a Donnafugata származik. Az éghajlat mediterrán, az őszi és téli hónapokra koncentrálódó esővel, száraz és szellős nyarakkal, széles skálán mozgó levegő-hőmérséklet változásokkal a nappal és éjszaka között. A termőföld túlnyomórészt közepesen agyagos, azonban az egyes körzetek tulajdonságai szerint eltérő.