Blog

Utazás az olasz macaronok világába

olasz macaronIzgalmas ízekkel és pazar látvánnyal csábít az édesség, aminek még a története sem mondható unalmasnak. Bemutatkozik a macaron!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Az olasz húsvéti édességek varázslata: colomba és a csokitojások

colomba kalácsAz olasz tradíciók a húsvéthoz kapcsolódóan is sok érdekességet tartogatnak. Bemutatkozik a colomba kalács és a csokitojás itáliai változata!

A húsvét Itáliában nem csupán a vallási ünnep ideje, hanem az édességek dicsérete is. Ezek nem csak egyszerű finomságok, hanem a kulturális hagyományok részei is, amelyek az ünnepi asztalokon keresztül örömet és közösségi élményt nyújtanak. Az olasz húsvéti asztalokon két különlegesség is helyet kap: a hagyományos colomba kalács és a különféle ízű csokitojások. Nézzük meg ezeket az édességeket közelebbről!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Édes élet Brezzo mézekkel

brezzo mézválogatásHa igazán érdekli az olasz gasztronómia, ne hagyja ki a Brezzo mézeket, amik nem csak az étkezéseket édesítik meg, hanem a mindennapokat!

Az olasz mézek a természet ajándékai, amelyek különleges zamatukkal színesítik Itália gasztronómiáját. A mediterrán éghajlatnak köszönhetően az olasz mézek változatosak és gazdagok, ennek ismeretében pedig csöppet sem meglepő, hogy a helyiek szeretik és sokféleképpen használják az üvegekbe zárt folyékony aranyat.

A méz nem csak finom, hanem egészséges is, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és antibakteriális hatóanyagokkal. Ezt mind tudják az olaszok, számukra azonban mégis több a méz, mint egy sokoldalú alapanyag a konyhában. A gasztronómia része, hagyományok édes hordozója.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Az olasz gasztronómia rejtett kincsei: Callipo lekvárok

callipo lekvárTudta, hogy az olaszok nagy lekvárfogyasztók? A Callipo lekvárok zamata Önt is el fogja bűvölni, segítünk, hogyan hozza ki a legtöbbet a különleges ízekből!

A lekvár fontos szerepet játszik az olasz gasztronómiában, a számunkra is ismerős felhasználási módokon kívül számos egyéb izgalmas formában kerülnek asztalra a különféle finomságok. Akárcsak mi, az olaszok is szívesen fogyasztanak lekvárt reggelire, kombinálják péksüteményekkel és használják desszertekhez, ám ezen felül húsételekhez, sőt, sajtokhoz is előszeretettel fogyasztják.

A legnépszerűbbek a citrusfélék, mint a narancs, a citrom, a mandarin és a bergamott, ezek az ízek mind megtalálhatók a méltán híres Callipo lekvárok között is.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Ízélmény karácsonyra: az olasz ajándékcsomagok

olasz ajándékcsomag, gourmet ajándékcsomagKulináris élménnyel megajándékozni valakit mindig jó döntés. Mutatjuk, miben rejlik az olasz ajándékcsomagok különlegessége és hogyan érdemes választani!

Ahogy közeledik a karácsony, úgy telnek meg ajándékcsomagokkal az üzletek, ám valljuk be, a tucattermék nem lesz sokkal értékesebb, csak mert szép köntösbe bújtatják. Ezzel szemben egy olyan csomag, ami felvonultatja az olasz gasztronómia legjavát, már nagyon is izgalmas tartalommal bír, miközben továbbra is praktikus ajándék marad, amit pár kattintással be tudunk szerezni.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Karácsony olasz módra: panettone és pandoro

panettone, olasz karácsonyi kalácsHa az idei karácsonyt szeretné hamisítatlan dolce vita életérzéssel megfűszerezni, a panettone és a pandoro nem hiányozhat az ünnepi asztalról!

Az olasz gasztronómia remekeit egész évben érdemes az asztalokra csempészni, hisz minden évszaknak megvannak a maga különlegességei. A karácsonyi időszakot természetesen Itáliában is szeretik megédesíteni az emberek, ahogy közeledik az advent, úgy telnek meg a cukrászdák és üzletek tradicionális ünnepi süteményekkel és persze csodálatos illatokkal.

Az olasz karácsonyi kalácsként emlegetett panettone, illetve pandoro hazánkban is évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Látványra különbözőek, a hozzávalóikban viszont sok a hasonlóság, innentől pedig máris adja magát a kérdés, hogy miben rejlik a két sütemény egyedi karaktere? Járjunk utána együtt!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Szülinapi akció az az itáliai remekek kedvelőinek

szülinapi akcióHa Ön is épp úgy rajong az olasz gasztronómiáért, mint mi, akkor a legjobb helyen jár nálunk. Hamisítatlan itáliai remekekkel és szülinapi akcióval várjuk!

Minden országnak megvan a maga egyedi karakterekkel rendelkező gasztronómiája, ugyanakkor kevésről mondható el, hogy annyira népszerű lenne, mint az olasz. Az Itáliából származó klasszikus fogások már nagyon régen átlépték az országhatárokat, a rizottó, a pizza, a lasagne, a minestrone vagy épp a tiramisu garantáltan ismerősen cseng mindenkinek, bármerre járunk a világban. De vajon mi a titok, mi az, amivel az az olasz gasztronómia képes volt meghódítani a szívünket és a konyhánkat?

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Raguvariációk, cantuccini és chianti, avagy a toszkán konyha csodái

cantucciniA hamisítatlan toszkán hangulatot a régió gasztronómiai remekeivel tudja otthonába varázsolni. Íme a különféle raguk, a cantuccini, a chianti és többi ínyencség!

Toszkána az a különleges hely Itáliában, ahol a legnépszerűbb élelmiszerekből sem vált ipari tömegtermék, ahol a kézművesség a mai napig meghatározó és épp ez ad sajátos karaktert a gasztronómiának. A szegénységből született, egyszerű ételek mára a világ minden táján ismert ínyencségekké avanzsáltak, és a mi termékpalettánknak is fontos részét képezik. Tegyen velünk egy utazást, nézzük meg együtt, milyen érdekességek színesítik a toszkán konyhát!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Puglia gasztronómiai kincsei az olívaolajtól a Negroamaro borig

taralliKóstolt már igazán jó olívaolajat, orecchiette di pugliese tésztát vagy épp Negroamaro bort? Puglia gasztronómiája csupán pár kattintásra van Öntől!

Olaszország délkeleti régiója, azaz Puglia történelmi gyökereit illetően hasonlít az ország többi részéhez, itt is a pásztorkodás és a halászat alapozta meg a gasztronómiát, és érezhető az egykori szegénység is. Ezen felül az átvándorló népcsoportok, például arabok, spanyolok, görögök és franciák is erős nyomokat hagytak a pugliai konyhán, így született meg az az egyedi karakter, ami ma jellemzi a helyi ételeket.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Szicília színe-java: pisztáciakrém, pesto és más hasonló remekek

Drago tonhalTenne egy kis kulináris utazást Szicíliába? Nálunk mindent megtalál a pecorino sajttól a Nero d’Avola borig, és a pisztáciás finomságokból sem szoktunk kifogyni!

Ha Szicília, akkor Keresztapa, Etna és persze gyönyörű tengerpartok, de vajon mi a helyzet a gasztronómiával? Bár az olasz szigetek egyikeként tartjuk számon, a szicíliai konyha korántsem csupa pizza és tészta, hanem egy izgalmas ízkavalkád, amin érződik többek között az arab, a spanyol, a görög és a francia hatás. Vegyük sorra, mi mindent érdemes megkóstolnia, ha a szigeten tervez tölteni egy kis időt vagy egyszerűen csak rendelne tőlünk néhány hamisítatlan szicíliai remeket!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Utazás Szardíniára, a különleges olasz kenyerek és borok szigetére

olasz kenyérÖnnek mondanak valamit az olyan ínyencségek, mint a pane carasau, a bottarga vagy épp a Cannonau di Sardegna? Egy csokorba gyűjtöttük a szárd konyha remekeit!

Szardínia a Földközi-tenger egyik gyöngyszeme, melyet elsősorban gyönyörű színekben pompázó tengerpartjairól, természeti és kulturális kincseiről ismerünk. A sziget azonban egyedülálló konyhája miatt is vonzó célpont a turisták számára, még ha erről kevesebbet is hallani. Bár számos szárd különlegesség nálunk is megtalálható, így ezek pár kattintással elérhetőek, ha szeretne teljes képet kapni Szardínia gasztronómiájáról, tartson velünk egy képzeletbeli utazásra!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Az olasz tonhal konzervek nyomában

Az olasz tonhal konzervek egészségesek, finomak és sokoldalúan felhasználhatóak. Itália legjobb halvariációi csupán pár kattintásra vannak Öntől!

A tonhalak népes családjába számos fajta tartozik, így majdnem minden tengerben és óceánban él valamilyen változat. Fajtától függően ezek a halak akár 2-3 méteresek is lehetnek, súlyuk elérheti a 300 kg-ot, testük háromnegyed része pedig színtiszta izom. Mi azonban egészen másképp, fém dobozokba és üvegekbe zárva ismerjük a tonhalat. De vajon mi az oka annak, hogy ekkora utat tesznek meg az olasz tonhal konzervek, és miért ilyen népszerűek nálunk is?

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...

Vásárlóink véleményei: