Blog

Utazás az olasz macaronok világába

olasz macaronIzgalmas ízekkel és pazar látvánnyal csábít az édesség, aminek még a története sem mondható unalmasnak. Bemutatkozik a macaron!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Colomba kalács, avagy tradíció modern köntösbe bújtatva

colomba kalácsAz olaszok húsvéti süteménye tökéletes ötvözete a hagyományok tiszteletének és a modern igényekre szabott cukrászatnak. Édesítse az idei ünnepet colomba kaláccsal!

Minden húsvétkor galamb költözik az olasz otthonokba, madarakról azonban szó sincs, ami ilyenkor a főszerepet kapja, az egy különlegesen ízletes kalács. A colomba di pasqua, vagyis húsvéti galamb az ünnep jellegzetes édessége, ami ma már nem csak Itáliában hódít, hanem a világ minden táján, köztük hazánkban is egyre több konyhába lopja be magát.

Honnan indult az olasz húsvéti kalács, hogyan ismerte meg a világ, és milyen formában kapható napjainkban? Tartson velünk a colomba évszázadokon átívelő történetének útján!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Érdekesség: a panettone készítése

panettonePáratlan panettone választék várja Önt az Olaszboltban! Több, mint százötvenféle panettone kapható nálunk, jöjjön el hozzánk vagy rendeljen a webshopból!

Néhány hét és kezdődik az advent, az év egyik legszebb időszaka. Ezt mindenképp érdemes kihasználni és picit lelassítani, kiélvezni a karácsonyi fények látványát, a hangulatot, na meg persze az ilyenkor jellemző ízeket. Olaszországban ebben az időben már hatalmas lendülettel folyik a panettone készítés, hiszen a finomságnak minden karácsonyi asztalon ott a helye. De hogyan is készül ez a csodás desszert? 

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
A panettone egy csodás olasz finomság a karácsonyi asztalon!

panettonePanettone hatalmas választékban, megbízható webshopból, gyors házhoz szállítással kapható. Keressen minket, rendelje meg Olaszország karácsonyi kedvencét!

Minden országnak megvannak a jellegzetes karácsonyi ételei. Ahogy nálunk a halászlé és a bejgli, az angoloknál a sült pulyka és a karácsonyi puding, az olaszoknál pedig a számtalan halas főfogás mellett a panettone és a pandoro.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Panettone vagy pandoro?

Panettonék és pandorokPanettonék és pandorok széles választékban kaphatók! Vásároljon Ön is jellegzetes olasz édességeket, díszítse a karácsonyi asztalt különleges finomsággal!

panettone és a pandoro ma már világszerte ismertté vált, olasz, karácsonyi édességek. De mi a különbség köztük?

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
A colomba sütemény nem hiányozhat a húsvéti asztalról!

Ahány ember, annyiféle elképzelés, igény merül fel a húsvéti menüvel kapcsolatban.

Egyesek kifejezetten ragaszkodnak a hagyományos magyar fogásokhoz, mások pedig szívesen kipróbálnák más nemzetek ünnepi finomságait is. Ha Ön is ehhez a táborhoz tartozik, és rajongója az olasz ételeknek, a húsvéti asztalról nem hiányozhat a colomba sütemény!

A colomba sütemény nélkülözhetetlen finomsága az olaszországi húsvétoknak. Az édességet gyakran szokták emlegetni húsvéti panettonénak is, mert hasonló alapanyagokból és technikával készül, azonban a formája és a tetején lévő mandulamáz eltér az olasz karácsonyi kalácstól. A húsvéti sütemény az elnevezését a sütőformájának köszönheti, ugyanis a finomság emiatt vesz fel galamb alakzatot, a colomba pedig galambot jelent. Ezzel a süteménnyel garantáltan feldobhatja az ünnepet, és különösebb dolga nem is lesz vele, hiszen a kínálatunkból könnyedén be tudja szerezni.

Tekintse meg colomba süteményeink kínálatát, és rendelje meg azt a terméket, amit szívesen megkóstolna! Amennyiben kérdései lennének a finomságokkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...

Vásárlóink véleményei: