Termékleírás
Donnafugata Ajándékszett Tancredi/Mille e una Notte/Angheli vörös bor 0,75l
Festett fadobozban
Egy tekintélyes vörös, nemes és forradalmi lélekkel Dolce&Gabbana-tól
Tancredi Dolce&Gabbana-tól
Az intenzív rubinvörös színű, a gyümölcsök, például a szilva és az áfonya jegyeit ötvözi az édesgyökér és az édes dohány finom fűszeres jegyeivel. Ízében kibontakozik minden burkolt és nyílt egyénisége, tökéletesen integrált tanninokkal, hosszú és elegáns ízérzéssel zárul.
A Tancredi tökéletesen passzol vörös húsokhoz és vadhúsokhoz; tonhal vagy olajos hal párosításához is ajánlott.
Kiváló 18 °C-on
Angheli
Sicilia DOC Merlot és Cabernet Sauvignon
- Szőlő:
Merlot, Cabernet Sauvignon - Termelési terület:
Contessa Entellina birtok és környező területek, Délnyugat-Szicília - Érlelés:
Másodtöltésű francia tölgyfa hordókban érlelve körülbelül 12 hónapig, majd legalább 24 hónapig palackban. - Analitikai adatok:
Alkohol: 13.88 – Teljes savasság: 5.2 – pH: 3.65 - Tökéletes pácolt húsokkal, paradicsomszószos húsgolyóval, grillezett vörös húsokkal, sült csirkével vagy kacsával, illetve báránybordával.
Ha szélesszájú, nagy poharakban szolgáljuk fel, nem szükséges korábban kibontani. Egyébként érdemes fogyasztás előtt pár órát levegőztetni.
Intenzív rubinvörös színével az Angheli szicíliai vörösbor piros gyümölcsök illatát árasztja, a mentol és édesgyökér elegáns jegyeivel keveredve. A szájban lágy csersavak bomlanak ki kiváló tartóssággal.
Termőterület:
Nyugat-Szicília szívében – Contessa Entellina dombjaival körülvéve, 200 és 500 m tengerszint feletti magasság között – fekszik a szőlőültetvény, ahonnan a Donnafugata származik. Az éghajlat mediterrán, az őszi és téli hónapokra koncentrálódó esővel, száraz és szellős nyarakkal, széles skálán mozgó levegő-hőmérséklet változásokkal a nappal és éjszaka között. A termőföld túlnyomórészt közepesen agyagos, azonban az egyes körzetek tulajdonságai szerint eltérő.
Mille e una Notte 2018
Intenzív rubinvörös színű, összetett illata a piros (cseresznye) és fekete (szeder) gyümölcsök, a friss balzsamos (eukaliptusz) és a fűszeres (fekete bors) jegyeknek köszönhető, amelyet a vanília finom árnyalatai egészítenek ki.Ízében lágy és burkolt, remek szerkezetű, a tanninok érettek és kifinomultak. Figyelemre méltó kitartással zárul.
Lassan sült bárányhússal, sertésragús pappardelle tésztával, sültekkel ajánljuk.
Kiváló 18°C-on